Urmand traditia invatarii graduale a limbii germane in gradinita, dupa demersul initial (creionat cu succes acum aproape 10 ani, cand am format prima grupa de copii cu predarea in limba germana), Gradinita Mami si Tati isi propune sa continue acest proiect ambitios, prin formarea unor noi generatii de vorbitori de limba germana.

Unul dintre obiectivele noastre principale este sa pregatim copii pentru testul de limba de admitere in clasa zero la scoli cu predare in limba germana: Colegiul Goethe, Scoala Elena Vacarescu si Vlahuta. In acest sens, ne asiguram, impreuna cu parintii, ca acest proces sa se deruleze firesc, din timp, astfel incat copiii sa poata acumula cunostintele necesare unei conversatii fluente la nivelul varstei de 6 ani. In tot acest rastimp, tinem legatura strans cu parintii copiilor, oferind un feed back permanent legat de evolutia invatarii limbii germane.

Pentru grupele cu predare in limba germana matern, programa scolara urmarita este  intitulata “Buna dimineata, gradinita!” si are ca baza de lucru: “Educatia la nivel prescolar”- lucrare aprobata de MEC inca din anul 1999, intocmita la Sibiu sub conducerea d-nei Gisela Fuchs-Stratmann (coordonator din Germania ptr. Invatamantul prescolar in limba materna germana din Romania), in colaborare cu Institutul pentru Relatii cu Strainatatea de la Stuttgart-Germania si cu aprobarea Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Autorii lucrarii sunt cadre didactice cu experienta in invatamantul prescolar cu predare exclusiva in limba germana din Medias, Sighisoara, Brasov, Sibiu, Timisoara si Cisnadie.

Pentru a programa o vizita si a ne cunoastem, va raspundem cu mare drag la:

Tel.: +40721.177.543
Tel.:
+40762.616.442