Gradinita Mami si Tati are un istoric de peste un deceniu, fara a avea insa inca de la inceputurile sale o traditie in privinta predarii intensive a unei limbi straine.Spatiul restrans si posibilitatile initiale de extindere a activitatilor au impus mutarea intr-un sediu modern si spatios, la inceputul anului 2011, in zona Dorobanti- Piata Victoriei, intr-o cladire recent renovata, spatioasa, cu multe sali de clasa, sala de joaca, sala de mese, dormitor, cabinet medical, vestiar pentru copii, cantina.In anul 2010, gradinita Mami si Tati a demarat un proiect de pionierat, prin infiintarea primei grupe de limba germana intensiv, sub ferma indrumare a unei doamne profesor, vorbitor nativ a limbii lui Hansel si Gretel. In timp, cultura germana si-a marcat prezenta in toata gradinita, prin dezvoltarea unor evenimente sarbatorite an de an, in stilul specific culturii germane: Osterfest, Martinsfest, Weihnachtsfeiern.

Grupa de germana astfel infiintata a ajuns sa numere 15 copii, dintre care unii sunt acum elevi ai Colegiului Goethe, in timp ce altii se pregatesc de inscriere la aceasta prestigioasa scoala sau la alte unitati de invatamant care detin clase cu predarea in limba germana.

Urmand traditia invatarii graduale a limbii germane in gradinita, dupa demersul initial , creionat cu succes in anii  trecuti  prin  formarea primei grupe de 15 copii, Gradinita Mami si Tati isi propunea, in 2012, sa continue acest proiect ambitios, prin formarea unei noi grupe. Aceasta a luat fiinta in toamna anului 2012, iar in acest moment, copiii acestei grupe se afla in plin proces de acumulare a cunostintelor lingvistice.

Prima etapa a acestui proiect ambitios a fost incununata de cea dintai promotie de bobocei, care, absolvind grupa de limba germana in cadrul gradinitei noastre isi continua acum studiile in cadrul prestigiosului Colegiu Goethe, unde limba germana este predata ca limba materna.In prezent, gradinita este centrata pe doua arii de interes ce corespund celor doua sisteme de predare adoptate: grupele de gradinita cu predarea in limba romana-engleza si grupele de germana intensiv. In mod similar, au fost creionate primele grupe de afterschool distincte pentru cele doua directii abordate.