Grupa limba romana (cu predare zilnica a limbii engleze)

Gradinita reprezinta primul pas in integrarea si evolutia sociala, premergatoare scolii, asa ca principalul obiectiv al Gradinitei Mami si Tati este realizarea unui proces educational de calitate care sa contribuie la dezvoltarea personalitatii copiilor.

Gradinita Mami si Tati ofera un spatiu deosebit de atractiv, unde cadrele didactice imbina metodele si procesele moderne cu cele traditionale, iar proiectarea si organizarea eficienta a activitatilor instructiv-educative, duc la un proces de invatare dinamic, centrat pe copil, scopul principal fiind dezvoltarea personalitatii acestuia.

Toate activitatile se desfasoara conform Curriculum-ului national, iar studierea limbii engleze, zilnic, se imbina armonios cu celelalte activitati. Copiii sunt incurajati sa se exprime liber in cadrul activitatilor diverse, ei dezvoltandu-se armonios intr-un mediu ordonat si predictibil, tolerant si sigur, asa cum le ofera gradinita noastra.

Baza de lucru: Curriculum pentru invatamantul prescolar, aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Teme de studiu: structurate pe proiecte tematice, variate, atractive, orientate catre nevoile de cunoastere, posibilitatile si limitele prescolarilor, si nu pe materia de invatat.

Structura grupelor, in functie de varsta: grupa Baby (1,6-3 ani), grupa mica (3-4 ani), grupa mijlocie (4-5 ani) si grupa mare (peste 5 ani).

Personalul didactic: este format din cadre didactice calificate, absolvente ale Liceului Pedagogic sau ale Colegiului Pedagogic, cu vasta experienta in lucrul cu prescolarii.

Program zilnic/ Orar (intervalul orar 8.00-18.00)

Educatia limbajului: vocabular, exprimare, conversatie, povestiri, lecturi, elemente grafice;

Stiinta: elemente matematice- cifre, multimi, notiuni precum “mare-mic”, “mult-putin”,etc; cunoasterea mediului inconjurator – botanica, zoologie, corp uman, geografie;

Educatie artistico-plastica: desen, pictura, modelaj;

Activitati practice: lipire, asamblare, insirare, colaj;

Educatie muzicala: cantece, instrumente muzicale;

Educatie psiho-motrica: sport in aer liber si in interior;

Educatie moral-civica: reguli de conduita, relatii interumane, cunoasterea si intelegerea obiceiurilor, datinilor romanesti.

Activitati extracurriculare:

– teatru de papusi;

– spectacole de magie;

– excursii de 1 zi;

– tabere de vara si de iarna;

– vizite in parc si la muzee, etc.