In data de 12 noiembrie 2013 copiii grupelor de germana matern din cadrul gradinitei Mami si Tati au participat la traditionala procesiune a lampioanelor.

Despre semnificatiile si traditiile acestei sarbatori copiii au povestit in limba germana, cu multa emotie, in cadrul unei emisiuni transmise de Televiziunea Romana- emisiunea in limba germana “Akzente”.  Surprizele nu s-au terminat aici: copiii au fost tratati cu ceai cald si turta dulce, iar parintii cu traditionalul vin fiert si friptura de gasca. Momentul magic al procesiunii lampioanelor s-a petrecut in curtea gradinitei, fiind de asemenea filmat cu aceasta ocazie. In fiecare an, in luna noiembrie, copiii isi confectioneaza siguri propriile lampioane, iar aceasta traditie se pastreaza si se sarbatoreste cum se cuvine.

Poti vedea aici vizita TVR 1 la gradinita noastra cu ocazia sarbatorii SF.MARTIN – Emisiunea AKZENTE  din 28.11.2013 (min 27:39 – la min 35:34)!

Sarbatoarea Sfantului Martin la Gradinita Mami si Tati

martinfest2013Ca in fiecare an, pe 9 noiembrie, grupa micutelor foci – grupa de germana intensiv a celebrat, in avanpremiera, in spritul traditiei nemtesti, Martinsfest (sarbatoarea Sfantului Martin – 11 noiembrie). Parintii s-au alaturat micutilor in parcul Kisselef, si au mers pe aleile parcului, intr-o mica procesiune specifica acestei sarbatori, calea fiindu-le luminata de traditionalele lampioane din hartie si de vocile cristaline ale copiilor ce intonau cunoscutul cantecel “Laterne, laterne… ”. Cand colindul a luat sfarsit, intreg alaiul s-a intors la gradinita pentru a continua festivitatea, gustand o delicioasa turta dulce preparata in casa si ceai cald si privind fragmente din activitatea copiilor imortalizate de Frau Elinor si proiectate, spre incantarea parintilor.

 

Sarbatoarea de Dragobete: Ziua in care soarele te binecuvanteaza dragobeteAi fi mirat sa afli ca tinerii stiu mai putine despre Dragobete decat copiii. Si totusi, este complet adevarat. Copiii afla primii despre Dragobete, din carti de povesti, de la gradinita si din gurile bunicilor care inca mai stiu ce reprezinta cu adevarat aceasta sarbatoare incarcata cu mister si legende secrete. “Cu sufletul curat si cu multa bucurie, prescolarii din Gradinita Mami si Tati deprind sensul acestei traditii stravechi ascultand istorisiri de demult si sarbatoresc, in cadrul unui atelier de arta unde vor picta, cu atentie si emotie, obiecte pe care le vor darui apoi persoanelor pe care ei le iubesc: mamici, bunicute, surori sau colege. (Pentru mai multe poze de la atelier, click aici) Sa le urmam exemplul si, pret de o clipa, sa zabovim asupra acestei sarbatori romanesti si sa ne gandim, ce inseamna Dragobetele pentru fiecare dintre noi….” Citeste articolul integral aici! Procesiunea lampioanelor – Gradinita Mami si Tati la emisiunea “Akzente” tvr+In data de 12 noiembrie 2013 copiii grupelor de germana matern din cadrul gradinitei Mami si Tati au participat la traditionala procesiune a lampioanelor. Despre semnificatiile si traditiile acestei sarbatori copiii au povestit in limba germana, cu multa emotie, in cadrul unei emisiuni transmise de Televiziunea Romana- emisiunea in limba germana “Akzente”.  Surprizele nu s-au terminat aici: copiii au fost tratati cu ceai cald si turta dulce, iar parintii cu traditionalul vin fiert si friptura de gasca. Momentul magic al procesiunii lampioanelor s-a petrecut in curtea gradinitei, fiind de asemenea filmat cu aceasta ocazie. In fiecare an, in luna noiembrie, copiii isi confectioneaza siguri propriile lampioane, iar aceasta traditie se pastreaza si se sarbatoreste cum se cuvine. Poti vedea aici vizita TVR 1 la gradinita noastra cu ocazia sarbatorii SF.MARTIN – Emisiunea AKZENTE  din 28.11.2013 (min 27:39 – la min 35:34)! Sarbatoarea Sfantului Martin la Gradinita Mami si Tati Ca in fiecare an, pe 9 noiembrie, grupa micutelor foci – grupa de germana intensiv a celebrat, in avanpremiera, in spritul traditiei nemtesti, Martinsfest (sarbatoarea Sfantului Martin – 11 noiembrie). Parintii s-au alaturat micutilor in parcul Kisselef, si au mers pe aleile parcului, intr-o mica procesiune specifica acestei sarbatori, calea fiindu-le luminata de traditionalele lampioane din hartie si de vocile cristaline ale copiilor ce intonau cunoscutul cantecel “Laterne, laterne… ”. Cand colindul a luat sfarsit, intreg alaiul s-a intors la gradinita pentru a continua festivitatea, gustand o delicioasa turta dulce preparata in casa si ceai cald si privind fragmente din activitatea copiilor imortalizate de Frau Elinor si proiectate, spre incantarea parintilor.