Die Presse und wir

In data de 12 noiembrie 2013 copiii grupelor de germana matern din cadrul gradinitei Mami si Tati au participat la traditionala procesiune a lampioanelor.

Despre semnificatiile si traditiile acestei sarbatori copiii au povestit in limba germana, cu multa emotie, in cadrul unei emisiuni transmise de Televiziunea Romana- emisiunea in limba germana “Akzente”.  Surprizele nu s-au terminat aici: copiii au fost tratati cu ceai cald si turta dulce, iar parintii cu traditionalul vin fiert si friptura de gasca. Momentul magic al procesiunii lampioanelor s-a petrecut in curtea gradinitei, fiind de asemenea filmat cu aceasta ocazie. In fiecare an, in luna noiembrie, copiii isi confectioneaza siguri propriile lampioane, iar aceasta traditie se pastreaza si se sarbatoreste cum se cuvine.

Poti vedea aici vizita TVR 1 la gradinita noastra cu ocazia sarbatorii SF.MARTIN – Emisiunea AKZENTE  din 28.11.2013 (min 27:39 – la min 35:34)!

Sarbatoarea Sfantului Martin la Gradinita Mami si Tati

martinfest2013Ca in fiecare an, pe 9 noiembrie, grupa micutelor foci – grupa de germana intensiv a celebrat, in avanpremiera, in spritul traditiei nemtesti, Martinsfest (sarbatoarea Sfantului Martin – 11 noiembrie). Parintii s-au alaturat micutilor in parcul Kisselef, si au mers pe aleile parcului, intr-o mica procesiune specifica acestei sarbatori, calea fiindu-le luminata de traditionalele lampioane din hartie si de vocile cristaline ale copiilor ce intonau cunoscutul cantecel “Laterne, laterne… ”. Cand colindul a luat sfarsit, intreg alaiul s-a intors la gradinita pentru a continua festivitatea, gustand o delicioasa turta dulce preparata in casa si ceai cald si privind fragmente din activitatea copiilor imortalizate de Frau Elinor si proiectate, spre incantarea parintilor.