Cantina proprie

Copiii gradinitei Mami si Tati beneficiaza de mancare proaspat gatita in cantina proprie, respectand principii sanatoase de alcatuire a meniurilor prescolarilor: fara prea multe dulciuri, fara prajeli, fara semipreparate, cu cat mai multe legume si fructe, carne fiarta sau preparata la cuptor. Meniul este variat si aduce copiilor aportul zilnic necesar de nutrienti.

Micul dejun, gustarea de fructe, pranzul si gustarea de la ora 16 sunt atent pregatite de Mariana, bucatareasa noastra, iar masa este servita in sala de mese, o sala special amenajata si distincta de salile de curs.

Meniul saptamanal este transmis parintilor, care pot face sugestii de noi alimente sau preparate, sau dimpotriva, pot propune eliminarea unor produse ce nu trebuie sa se regaseasca in meniul copiilor (inclusiv anumite alimente cu caracter alergen).

Mentiuni speciale:
Conform ultimului studiu legat de alimentatia copiilor prescolari din Romania, peste 90% din prescolari au carente de calciu, 45% dintre ei prefera dulciurile legumelor si fructelor si aproximativ 98% din copii au deficiente de vitamina D.

Produse  ce NU sunt recomandate in alimentatia prescolarilor:
– produsele cu continut mare de zahar: prajituri, bomboane, acadele, etc.
– produsele cu continut mare de grasimi: margarina, maioneza, branza topita, cartofi prajiti, etc.
– produsele cu continut mare de sare: covrigei sarati, chipsuri, biscuiti sarati, etc.
– bauturile racoritoare imbuteliate.